Als stotterfluisteraar en natuurcoach, begeleid ik, Sybren Bouwsma, mensen in de natuur en online. 

 

Mijn werk

Met of zonder beperking: mijn coaching in de natuur en online heeft effect. Het geeft je inzicht, helpt je vooruit en leert je je eigen kracht te vinden. 

 

Mensen noemen mij vaak een 'stotterfluisteraar'. Het feit dat ik stotter is een beperking, maar het is ook mijn kracht. Ik kan goed luisteren, heb geduld en ben daardoor ook met mijn volledige aandacht bij de ander. Stotteraars begeleid ik in het omgaan met (spreek)angst; onzekerheid en het opbouwen van zelfvertrouwen.  Ook kan ik stotteren inzetten als instrument voor mensen die niet stotteren: het roept vrijwel altijd iets bij de ander op. Achter deze wellicht onbekende gevoelens van onrust, ongeduld of gebrek aan verbondenheid raak je een diepere laag in jezelf die je verder brengt. 

 

Opleiding en ontwikkeling:

Na een opleiding in Bestuurskunde en Ethiek en ruim tien jaar ervaring als onderzoeker van sociaal beleid merkte ik dat mijn hart lag bij het begeleiden van mensen met behulp van de natuur (daarover deze blog: Mijn hart volgen). 

 

Mijn opleidingen tot natuurcoach en online coach heb ik gevolgd in binnen- en buitenland. Na de Outdoor Life Coach bij Atma deed ik een training met Maori. Daar heb ik de oude waarden en wijsheid van dit Nieuw-Zeelandse volk leren kennen en heeft mijn verbondenheid met de natuur verder verdiept. Bij Rob Top van het Instituut voor Rites de Passage heb ik me bekwaamd in het begeleiden van Vision Quest wandelingen en het voeren van spiegelgesprekken. De kracht van rituelen en symbolen heb ik beter leren kennen in Tsjechië: bij Natural Spirit heb ik Deep Education gevolgd. Inspiratie voor mijn coaching haal ik ook uit natuurreizen- en pelgrimstochten die ik regelmatig zelf maak. In Nederland en Europa heb ik ruime wandelervaring.

 

Ik ben initiatiefnemer van een internationale uitwisseling en coachweek voor Europese jongvolwassenen die stotteren Noord-Italië.Tevens ben ik als webmaster betrokken bij www.hetpad.nu, een mindfull wandelpad langs de Waal.

 

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Groene Zorg

 

Orange Raven

 

'Je hebt het recht om een beetje meer van de magie van het leven te zien en te ervaren.' Door mijn begeleiding wil ik je leven graag (weer) een magische glans geven. 

 

Daarom is de oranje raaf symbool voor mijn werk als coach . De raaf is één van de meest intelligente dieren. Een raaf kan 'gereedschap' gebruiken, door met stokjes voedsel uit holtes te peuteren en met stenen noten te kraken. Ook past de raaf zich goed aan aan zijn omgeving, De raaf kan  geluiden uit zijn omgeving imiteren, zoals de menselijke stem. Raven vertonen ook troostend gedrag: als ze zien dat een familielid verslagen wordt in een gevecht, troosten ze die door lichamelijk contact te zoeken of diens veren schoon te maken. 


De raaf is door de tijden heen in veel culturen drager van de zeer sterke kracht van magie en wordt als (spirituele) boodschapper gezien. Hij kan licht in de duisternis zien, en kan je moed geven om de duisternis van de leegte binnen te gaan, waar alles verblijft dat nog geen vorm heeft. De raaf staat daarmee ook voor een verandering in bewustzijn. Dat biedt je de kans een andere weg te gaan. 
De kleur oranje is de kleur van het tweede chakra: het is een vrolijke, positieve kleur. De kracht van oranje ligt in de blijdschap en creativiteit . Oranje staat ook voor enthousiasme, energie, opgewektheid, seksualiteit, wilskracht en verbinding. Ook in de natuur is er veel oranje: de kleur van de ondergaande zon, prachtige herfstbladeren, smeulend houtskool of stevige wortels.


De kernwaarden van waaruit ik werk en er voor jou wil zijn, zijn Intelligentie, aanpassingsvermogen, kracht, moed, spiritualiteit, creativiteit en gevoeligheid. De kracht van de raaf en verbindende creativiteit van de kleur oranje zijn voor mij belangrijke inspiratiebronnen.

Over mij

gallery/groenfoto